Meny Stäng

Dylan, Beethoven, lådvin och jag

Ludwig van Beethoven
Hanna Fahl menade i Dagens Nyheter i maj i år att Bob Dylans fans ”låter sig berusas av varje detalj i idolens liv och karriär” Och enligt Hanna har de en sak gemensamt: de är alla män.
 
 
I sin avhandling om De bildade männens Beethoven försökte Tobias Pettersson 2004 visa att geniförklaringen av Beethoven var tveksam. Det handlade bara om att trygga de bildade männens makt i samhället.
 
Nästa gång jag fyller jämt, fyller jag lika mycket som Bob Dylan. Jag tillhör de kvinnor som Barbro Westerholm värnar om och skulle vara anledningen till att skatten på lådvin bör höjas.
 

Jag känner mig tredubbelt missförstådd och vill protestera. Jag berusar mig varken med Bob Dylan eller lådvin, men han har varit min följeslagare i 40 år och The Times They Are A-changin’ har blivit mitt livs signaturmelodi. Kraften och energin i Beethovens musik har hjälpt mig genom åren. Med Femman, andra satsen, tog jag mig igenom en skilsmässa i början på 1980-talet. Och lådvin är utmärkt, för då kan jag nöja mig med ett glas.

Bild: Joseph Karl Stieler, Public domain, via Wikimedia Commons, se URL

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *