Meny Stäng

Babbel är Babbel även i Babel!

Igår frågade Babel klatschigt Kan man både skriva banbrytande romaner och hämta på dagis? och finns det några genier längre eller är de en utdöende art? Norske succéförfattaren Karl-Olov Knausgård är ett geni tyckte författaren Stig Larsson. Och Stig Larsson har nått genistadier i sina verk tyckte Karl-Olov Knausgård. Kliandes varandra på ryggen. Stig Larsson var ditbjuden för att han själv tycker att han är ett geni. Så visades Albert Einstein, Maradona, Bob Dylan och Ingmar Bergman som exempel på genier (?!).

Sen fick Camilla Lundberg och Johanna Koljonen komma in och diskutera vad ett geni är. Även apropå debatten om manligt beteende inom kulturvärlden, på teatrar etc…  Du som vann På spåret; du är väl ett geni, frågade programledaren Daniel Sjölin Johanna Koljonen….

Ja herregud vilket korkat tema! Att ta upp detta belastade, diffusa begrepp geni utan att tänka igenom vad man egentligen ville diskutera. Camilla Lundberg försökte… Och Stig Larssons avslutande utfall om kulturvärldens hat mot konstnärer och författare som blivit illa behandlade måste nog ses i ljuset av Åsa Beckmans artikel i DN om Manliga genier med rätt att svina. Varför inte ta upp en riktig diskussion om den? Nu blev blandningen av flams och publikfrieri och seriös diskussion svåruthärdlig.

Varför inte göra ett seriöst, nördigt entimmesprogram om kultur och litteratur utan populistiskt tramsiga teman? Och lita på att det håller.

Bild från Pixabay

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *