Ekot basunerar ut att Tillväxtverkets personal ätit pilgrimsmusslor och oxfilé, underförstått bevare oss väl. Men vad får statlig personal äta egentligen på skattebetalarnas bekostnad? Fläsk med löksås? Eller är husmanskost för exklusiv. Och var får man äta och ha konferens? Inte på slott och herrgårdar! Annars har väl nästan alla herrgårdar i Sverige gjorts om till konferensanläggningar och maten är ett konkurrensmedel. Men inte för statligt anställda och naturligtvis inte för kommunalt anställda.
Självklart ska skattepengarna användas förnuftigt, men att rabbla upp maträtter och hotell etc, väcker hos mig en starkt obehaglig känsla.
Gräv inte bara populistiskt där det är ljust och där man vet att folk reagerar, gräv ordentligt i verksamheten! Vad har Tillväxtverket uträttat?
Och när man talar om miljonbelopp etc. Gör om det till vad som är rimligt per person? Vad är acceptabelt? Gav det resultat?