Meny Stäng

Integritetspolicy

Senast uppdaterad: 2022-05-21

Integritetspolicy för Drängahuset/Stilspaning.se

Integritetspolicyn beskriver hur Drängahuset behandlar personuppgifter från kunder och besökare på  webbplatsen Stilspaning.se. Ansvarig är Eva Atle Bjarnestam, tel. 070-2364626, e-post eva(at)drangahuset.se.

GDPR (General Data Protection Regulation) styr hur vi som företag sparar och använder information som innehåller personuppgifter. Personuppgifterna ska behandlas i enlighet med Allmänna dataskyddsförordningen (Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 2016/679, GDPR). Det innebär att personuppgifter ska behandlas på ett säkert och transparent sätt.

Den rättsliga grunden för insamling och behandling av personuppgifter gäller ingångna avtal, samtycke samt lag- och myndighetskrav. Drängahuset måste lagra personuppgifter i enlighet med vissa lagar och regler, till exempel Bokföringslagen, som ställer krav på arkivering av räkenskapsinformation i sju år.

Insamling av personuppgifter – syfte och användning

Drängahuset samlar in personuppgifter om besökare på webbplatsen, kunder och övriga kontakter. Uppgifter samlas in via kontaktformulär och/eller kommentarsfält på webbplatsen och genom epost samt via offentliga register.

Drängahuset använder personuppgifterna för att kunna utföra sitt uppdrag och genomföra sin verksamhet. De används för planering och uppföljning av uppdrag, fakturering, kontakter med kunder och övriga intresserade.

När ett formulär på webbplatsen fylls i, samlas dessa uppgifter in samt IP-adressen.

De uppgifter som fylls i kommentarsformulären på Stilspaning.se samlas in samt IP-adress. Även webbläsarens användaragent-sträng samlas in som hjälp för detektering av skräppost. Kommentaren förmedlas via en automatiserad tjänst för att upptäcka skräppost innan den skickas till administratören av webbplatsen för godkännande. När kommentaren blivit godkänd blir profilbilden offentlig tillsammans med kommentaren. Kommentaren och dess metadata sparas utan tidsgräns.

Drängahusets webbplats innehåller inbäddat innehåll (till exempel videoklipp, bilder, material från andra webbplatser). Detta fungerar som ett besök på dessa webbplatser.

Vid köp från Drängahuset/Stilspaning.se

Vid köp samlas samma uppgifter in som gäller för besökare på webbplatsen Stilspaning.se. Därutöver samlar vi in de uppgifter som behövs för att vi ska kunna leverera den produkt eller tjänst som köpts jämte de uppgifter Drängahuset är skyldigt att samla in för att kunna uppfylla de skyldigheter som gäller enligt lag. Dessa uppgifter är följande:

Namn, organisationsnummer eller annat identifikationsnummer (gäller juridiska personer), adress, e-postadress, betalningsuppgifter i form av betalt belopp och sätt för betalning (dock inte fullständiga betalkortnummer eller liknande), IP-adress, samt de övriga uppgifter som lämnats i samband med beställningen av tjänsten/produkten. Data delas med den betalningsförmedlare som hanterar betalningen för köpet.

Drängahuset använder statistik- och analystjänster från tredje part, där de i enlighet med GDPR är ansvariga för insamlandet av informationen. En av dessa tjänster är Google Analytics som analyserar webbplatsdata. Det går inte att identifiera varje unik individ, men det ger en övergripande bild av vad besökarna gör på webbplatsen, vilka inlägg som läses mest och hur länge besökaren stannar.

Drängahuset sparar personuppgifte i e-post, molnlagring och övrig kommunikation. Vi är noga med lösenord och datasäkerhet och håller oss ajour med utvecklingen.

Cookies

Drängahusets webbplats Stilspaning.se använder cookies, dvs. små textfiler som lagras på besökarens dator och som innehåller data från webbplatser som besökts. Nästa gång besökaren kommer till samma webbplats kan den läsa besökarens cookies och visa sidorna enligt rätt inställningar.

För Drängahusets räkning samlar cookies information om kundens eller besökarens mönster och preferenser och kan på så sätt användas för att förbättra användarupplevelsen.

Vid länkning till externa funktioner som youtube, facebook och vimeo, så sätts cookies från dessa webbplatser. För mer information se deras webbplatser.

En cookie kan vara av två slag, dels en sessionscookie som sparas tillfälligt under besöket och försvinner när webbläsaren stängs av och dels en permanent cookie som lagras i datorn och återanvänds vid nästa besök på webbplatsen.

Drängahusets webbplats använder olika typer av cookies:

Funktionella cookies – är nödvändiga för att webbsidan ska fungera. Lagen säger att cookies får lagras på besökarens enhet om de är absolut nödvändiga för att kunna använda webbplatsen. För alla andra ändamål krävs besökarens medgivande.

Övriga cookies kan besökaren påverka:

Statistiska cookies – Cookies för statistik visar webbplatsägare hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera in information anonymt.

Marknadsföring – Cookies för marknadsföring används för att spåra besökare på webbplatsen. Avsikten är att visa annonser som är relevanta och engagerande för enskilda användare, och därmed mer värdefull för utgivare och tredjepartsannonsörer.

Om man inte accepterar användandet av cookies, kan man stänga av dem via webbläsarens säkerhetsinställningar. Man kan också ställa in webbläsaren så att man får en varning varje gång webbplatsen försöker sätta en cookie på datorn. Användarupplevelsen kan då försämras och funktionaliteten påverkas.

Ta del av registrerade uppgifter

Du kan när du vill begära att få ta del av den data vi har om dig i våra register och hur dina uppgifter används. Om informationen som är registrerad är felaktig ska de naturligtvis rättas. Du har även rätt att be att få informationen borttagen (med undantag för personuppgifter som berörs av ovan nämnda lagar). Kontakta eva(at)drangahuset.se.