Meny Stäng

Om oss – Drängahuset/Stilspaning

Om oss – Drängahuset/Stilspaning. Vi drev Drängahuset i Tomasbo AB i femton år, då vi renoverade hus och möbler. Och vår antikaffär hade dessutom stora lokaler fyllda med godbitar från olika sekel.

Om oss Drängahuset/Stilspaning

Numera är Drängahuset HB förlag och vi konsultar om byggnadsvård samt skriver om stilhistoria och design. Och numera bor vi Prässebo norr om Göteborg.

Eva Atle Bjarnestam Läs mer>>>

Mina drivkrafter är nyfikenhet och att lära nytt. Därför blev jag en Youtuber trots åldern och trots att jag skelar! Det är skönt att våga vara en nörd, och göra det man brinner för! Att skriva och göra videor om design och stilhistoria!

Eva Atle Bjarnestam

Ulf Bjarnestam

Numera coachar jag husägare och hjälper bl.a. till att prioritera. Det är bra att göra saker rätt men det viktigaste är att göra rätt saker!

Under hela livet har jag renoverat gamla hus. Och jag har studerat och iakttagit alla typer av hus och därmed tillägnat mig kunskaper om stilar och kännetecken. På så sätt kan jag väva samman moderna behov med en tekniskt och stilmässigt riktig renovering. Känner man konstruktioner, material och tekniker, vet man också att det mesta går att renovera. Och man ska kunna leva ett bra liv i sitt gamla hus!

Husprojekt på gång?

Det är många frågor som hopar sig och det är svårt att veta i vilken ända man ska börja. Även om man ska göra det mesta själv, kan det vara bra med lite ”hjälp till självhjälp”!

Ordet byggnadsvård låter ibland pretentiöst och fördyrande och förknippas med problem. I praktiken är det tvärtom. Gamla beprövade metoder och större hänsyn till husets historia ger både billigare och bättre resultat.

Mina råd

Det är naturligtvis viktigt att göra saker på rätt sätt, men att göra rätt saker är faktiskt viktigare. Det kan faktiskt vara svårt att se vad som är viktigast.

  • fördjupa dina kunskaper om husets historia, om olika material, om stilhistoria m.m.
  • tänk efter före och ta god tid på dig – vilka funktioner är viktiga? – gör prioriteringar etc.
  • anlita konsulthjälp för att göra rätt saker och höja din egen kompetens

Konkret innebär det också att

  • laga i stället för att byta ut
  • laga i tid
  • komplettera med nytillverkning och skräddarsydda lösningar

Om oss Drängahuset/Stilspaning – kontakt

eva(at)drangahuset.se
tel. 070-236 46 26
ulf(at)drangahuset.se
tel. 070-699 87 67
Adress: Boda 253, 463 97 Prässebo

Drängahuset handelsbolag, reg.nr. 969739-0780

Nostalgitripp till Drängahuset i Tomasbo – om oss Drängahuset/Stilspaning

1993 – 2007. Kanske är det någon som kommer ihåg!?