Meny Stäng

Är nyheter nyheter? och är det intressant med en svensk i rymden?

Inlägg om massmedia - på bilden gammal radio och telefon

Nu vet jag inte längre vad som är nyheter. Är det en nyhet att Fuglesang kanske inte blir uppskjuten eller är det en nyhet när han väl är uppe? Men det är gammalt nu.
Det har varit intressant att läsa alla kåserier i tidningarna om att det egentligen inte varit värt att skriva om Christer Fuglesangs strapatser i rymden. De tjänar ingenting till och kostar för mycket. Någon tyckte att det räckte med att han tittat på TV 1969 när amerikanarna landsteg på månen! Nu ska vi lösa alla problem på jorden i stället.

Så mycket ironiserande över Christer Fuglesang och rymdforskning. Att man har publicerat alla dessa kåserier och krönikor förvånar mig. Förmodligen beror det också på att de vetenskapliga kunskaperna är så dåliga så det är lättare att framstå som världsförbättrare eller skriva ironiskt eller lite lustigt om viktlösa karameller etc. Någon gång har det dykt upp någon intressant person som berättat lite om arbetet i rymden, vad det ger och inte ger. Mer av den varan tack! Nur är det bara att hoppas att nedfärden och landningen går bra.

Bild: Riggwelter, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons, Se URL

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *