Meny Stäng

Eva Zettervall hos Galleri Astley

På lördag eftermiddag när vi kände oss lite sysslolösa och hängiga, slank vi in på Galleri Astley. Vi promenerade inte i regnet utan tog bilen. När vi kom till galleriet i stationshuset trodde vi först att det var stängt. Fönstren var täckta invändigt. Men vi hörde ljud och gläntade på dörren och så steg vi in – in i Eva Zettervalls värld. Dörröppningarna var täckta så vi var inte riktigt säkra på om vi fick fortsätta in i lokalerna. Men vem kunde motstå det!? Som så många gånger i Galleri Astley under årens lopp, piggnade vi till och fick den där kicken, som riktigt spännande konst ger. 

Varje rum i den här utställningen är en upplevelse, en installation där bild och skulptur,  ljus och ljud ger en helhetsupplevelse. Eva Zettervall vänder ut och in på människan både fysiskt och psykiskt.. Kroppen blir så påtaglig med muskler, nervtrådar, blodomlopp och organ. För mig är det befriande att se den kvinnliga kroppen uttryckas på ett fysiskt nästan oskönt sätt. Även om jag inte förmår tolka allt så är det en upplevelse att bara ta in! 

I den här utställningen tolkar Eva Zettervall Fröken Julie och hon är kritisk. Det är ett välbehövligt ”nålstick” i hyllningskören under Strindbergsåret! ”Den här Julie hon gör motstånd”, säger Eva Zettervall i en intervju med P4 Västmanland. 

Eva Zettervall har gjort utställningen i nära samarbete med Galleri Astleys Anders Nyhlén och den pågår till och med den 25 november då den avslutas (kl 13) med ett samtal mellan dem om utställningen och om Eva Zettervalls syn på fröken Julie och hennes tolkning av Strindbergs texter. Det ser vi fram emot.

Bilder: © Eva Zettervall, Galleri Astley

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *