Meny Stäng

Idag kom våren och plötsligt såg jag alla fåglarna

Småfåglar

Skriven 2008-04-18, redigerad 2022-03-30.

Numera bor jag i morföräldrahemmet i Prässebo. Även här är det fascinerande at studera fåglarna. Koltrasten har redan kommit och nu väntar vi på sädesärlorna. Det är ett litet mirakel att de återkommer till samma ställe – vid samma tid – varje år!

April 2008:

I morse var det fullt av fåglar utanför på ”gräsmattan”. Plötsligt blev jag fågelskådare och följde hur de, jag tror det var björktrastar, satt blickstilla och väntade och så plötsligt dök de ner i jorden och fick sig en mask. Och när jag såg mig omkring fanns det otaliga sorter.

Vårt sädesärlepar har kommit. Det är en liten händelse varje år när de kommer. Alla andra fåglar sticker så fort man kommer ut, men sädesärlorna är ibland nästan tama, som om de söker vårt sällskap.

När jag försökte smita ut för att ta en bild, försvann allihop, även sädesärlorna. Jag får visa ett bordsunderlägg (fram- och baksida) i stället med småfåglar:

Bordsunderlägg av Anita Bratt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *