Meny Stäng

Konsthantverk i glas

Terese och jag hade en lång diskussion om god smak mm (med början under ”god smak” 18 maj 2006), när hon höll på med ett konsthantverksprojekt. Så hörde jag inget mer, men nu kom en kommentar den 1 december 2008:

Hej Eva!! Det var längesedan! Det var jag som gjorde ett projekt om ”den goda smaken” i glas. Det blev till nåt annat men jag är nöjd med resultatet. Men jag tackade aldrig.. Tack!! för hjälp och inspiration under projektets gång. Nu är jag igång med annat, vet inte riktigt vad jag håller på med, men jag tror jag får ordning på det. Fast annars gör det inget för jag är nyförälskad!!! =)Jag skickar lite bilder så du kan se vad det blev av det jag fick din fina hjälp med. Egentligen kanske man behöver en förklaring.. men det kan vara kul att se vad det säger dig utan min förklaring.Tack igen och ha en trevlig kväll!!! Vänliga hälsningar//Terese William

Terese skickade med några bilder på slutresultatet. Jag tyckte att de såg så intressanta ut och bad att få visa dem i min blogg. Det är ju som Terese säger att man ska bilda sig en egen uppfattning och att man egentligen inte ska behöva upphovskvinnans förklaringar. Men det tillför ändå mycket om man får veta lite mer och om tankarna bakom och om material och tillvägagångssätt. Det skulle vara spännande om du ville berätta lite mer Terese?!

Foto © Terese William

3 kommentarer

 1. Tessan

  hej, jag berättar gärna lite mer.
  Objekten är gjorda i glas med metallreducerande pulverfärg. Dem är mellan 12cm och 45 cm höga. Formen kommer från en konservburk som jag abetraherat utifrån.

  Uppgiften jag hade fått var att arbeta med behov i det danska hemmet. Det största och tydligaste behovet jag kunde definiera under min research var behovet för att uttrycka sin identitet i hemmet. därför valde jag att arbeta med:
  -behovet før personlig identitet i hemmet
  -gøra objektet/en førænderligt (inte för att få
  multifunktion men för att låta kunden/ägaren bestämma funktion och värde)
  -kommunicera en ide eller tanke om konsumption før att tillfredstælla våra behov.

  Jag valde att arbeta med konservburken som inspiration och før att kommunicera:
  En førbrukad vara, utan verdi blir re-invented med ett nytt verdi, viket får ni bestæmma. De talar, kanske ifrågasætter, konsumption før att tillfredstælla våra behov. Ettiketten som ger verdi og identitet ær borttaget og diffust. Samtidigt den som ger nytt verdi som dekoration.-Jag presenterar mina objekt som en by. Før mig representerar byn hur vi tillåter våra sociala behov breda ud sig.
  Mina tankar angående det här projektet är här mycket komprimerade men jag hoppas dem är förståeliga.

 2. evaatlebjarnestam

  Gott Nytt År! Det har varit bråda dagar med Jul och Nyår. Det är ju ett så intressant ämne det du är inne på. Jag får sån lust att se din ”by” i verkligheten. Den ger upphov till många tankar. Har ni haft någon utställning på skolan? Själv har jag inte några direkta kontakter som jag kan tipsa om.

  Numera tycker jag att vår identitet och våra genuina behov döljs av trendig konsumtion. Din konservburk är en intressant symbol. Hälsar Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *