Meny Stäng

Utsökta bilder på Kulturhuset

I fredags när jag lämnat in mitt manus i Stockholm, hade jag ett par timmar tills tåget skulle gå. Först tänkte jag gå på Åhléns, men mina steg styrde mot Kulturhuset. Det var ett tag sen. Jag strosade runt i Läsesalongen och tog rulltrappan upp och blev trollbunden av en bild av fotografen Ann Eringstam ur hennes utställning Story Line.

Idyllen är så påträngande med en leende kraftig man och en flicka som klappar ett rådjurskid. De är placerade i ett landskap som ser ut som en turistannons med björkar och vackra berg. Men … ingenting är perfekt. Man anar nånting helt annat.

Ann Eringstam plockar ut och visar detaljer ur bilden. En helikopter närmar sig på himlen och en pistol är knappt synlig i mannens ficka. Små detaljer som låter en ana en kommande katastrof. Jag ägnade en bra stund åt att fantisera om vad som skulle kunna hända.

När jag kom hem och läste på Kulturhusets hemsida fann jag andra bilder, som påminde lite om den här. Det är från en utställning av Loretta Lux som kommer i slutet av februari. Bilderna är en kombination av fotografi och måleri.

De påminner om gamla fotoalbum med små allvarliga, oskuldsfulla men hemlighetsfulla barn. Då måste jag alltså tillbaka till Kulturhuset…

Bilder Kulturhuset, Stockholm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *