Meny Stäng

IKEA PS i Barkarby och Kungens kurva

Det damp ner en jättefin katalog över IKEA PS 2009 i brevlådan. Eftersom jag skulle till Stockholm passade jag på att ta vägen förbi varuhuset i Barkarby. I informationen hade man inte hört talas om PS, men efter lite telefonsamtal hittade jag rätt. Man hade en liten avdelning med PS kollektionen. Men inte det jag ville ha. Jag hade siktat in mig på Mikkel, Hella Jongerius väggdekoration. Den hade man inte hunnit få upp i Barkary; den låg fortfarande i lagret. Då tog vi Kungens kurva på hemvägen. Och där kunde jag köpa Mikkel.

Det var stor skillnad att se föremålen i katalogen och i verkligheten. Skålen Krona och Skal var mycket större än jag hade föreställt mig. Samma sak med kryddställen Spraka och taklampan Maskros. Något som jag inte lagt märke till i katalogen var Krog, en mugg och två tallrikar. I verkligheten var de otroligt fina. Jag älskar så tunt porslin med känsla av drejning.

Tidskriften Form var snabb med att skriva om PS kollektionen. Men lite hastigt hade det gått. De skriver om ”Bordet Kvarsten av Thomas Eriksson. Prisvärd elegans med hål som en kul detalj.” Hade man tittat lite noga hade man sett att det heter Kvarnsten och då blir hålet självklart!

Bild/er © Inter IKEA Systems B.V.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *