Meny Stäng

FORMEX och Lotta Ahlvar om trender

Idag har jag lämnat in manus till min IKEA-bok. Nu kan jag se en bok i änden på tunneln. Och så fantastiskt att sitta och prata om upplägg, bilder och hur den ska se ut. In i det sista ville jag ha med lite om nya PS kollektionen. Men oj så lite information och jag märker på bloggar och tidningar att det är precis samma knappa uppgifter som ges. Vem har gjort vad? Jag hoppas jag får reda på det inom de närmaste dagarna. Ska ta en tur till IKEA Barkarby på onsdag; samma dag som jag ska göra min sista intervju för boken. (Jo manus ska vara definitivt klart 1 mars.) Eftersom jag har blivit en riktig IKEA-nörd, när jag hållit på med min bok, upptäckte jag också flera felaktigheter och konstigheter i materialet om tidigare PS kollektioner. Jag återkommer till den med lite mer uppgifter.

Som alltid är det intressant att höra Lotta Alvahr, vd för Svenska Moderådet, på Formex-mässan. Jag blir alldeles matt av alla prylar på den mässan, men jag åker dit mycket för hennes trendföreläsning. Enkelt, chosefritt, informativt och bra bilder! Lotta Ahlvar sammanfattade med att vi dagdrömmer och fantiserar och flyr verkligheten. Hon talade om tre inredningsteman, BERGTAGEN, UPPROR och RURALISERING.

I trenden Bergtagen finns det plats för fantasi, folktro och skrock och även surrealism. Sagoväsen och skuggspel, mysrysigt i oproportionerligt stora blomfåtöljer.

Uppror – smaken är som baken – naken! Blanda, ge och chocka. Gör tvärtom. Punk och lyx.

Ruralisering betyder lantligt men i city. Sätta potatis och odla svamp på balkongen. Naturen tar tillbaka lite av sitt revir från staden. Lätta och flyttbara möbler, sekunda virke och upphittat skrot.

Jag är väldigt förtjust i stolar och på Formex-mässan hittade jag en rolig stolutställning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *