Meny Stäng

Var kommer allar halsdukar ifrån?

En del företeelser sprider sig snabbt. Ibland hänger jag nog inte med och vaknar ganska sent. För ett par år sedan upptäckte jag att nästan alla bord dukades med smala dukar tvärsöver, jag vet inte om de har något namn. Överallt jag kom låg sådana dukar och jag skaffade hem till salsbordet också.

För ett tag sen började jag knyta min fina irländska ullhalsduk ett extra varv runt hasen och upptäckte att varenda människa på bild, i teve, i verkligheten, gick omkring med en lång halsduk virad i olika sinnrika varv runt halsen. Alla som sjöng på nyårsafton, på Obamas invigning osv osv. Var kommer alla halsdukar ifrån? Och stora halsdukar inomhus speciellt på killar lade jag märke till.  

En annan sån där farsot var alla kuddar. Jag vet inte om det har lagt sig lite. I heminredningsreportage var det överfullt med kuddar i soffor, på sängar och på golv. Till slut kan man undra: Vart tar alla kuddar vägen? När det blir tröttsamt att plocka undan tio, femton stycken när man ska lägga sig varje kväll.

Men häromveckan lyssnade jag på en riktig trendspanare på Formex-mässan i Älvsjö; mer om det en annan dag.

Bild/er © Eva Atle Bjarnestam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *