Meny Stäng

Vad är egentligen en blogg och varför?

cyberrymden

Skrivet den 17 maj 2022: Vad är egentligen en blogg och varför?

2006 diskuterade jag bloggens idé med sonen. Han fick på sätt och vis rätt, för intresset sjönk för bloggandet och många portaler lades ner. Bloggarna är kvar så här 16 (!) år senare. Influencers bloggar på olika plattformar och bloggar och hemsidor flätas ihop. Och själv fortsätter jag blogga och har gjort så i 17 år. Nu har det blivit intressant att ställa dom gamla bloggarna mot hur det är idag!

Skrivet den 25 december 2006:

Vad är egentligen en blogg och varför?

Sitter just nu och försöker övertyga en son om hur bra och intressant det är att blogga. Men argumenten tryter. Vad är det för skillnad på hemsida och blogg? Mellan bloggar och chatsidor? Jo säger jag – enkelheten, att man kommunicerar, att så många gör det osv.
Ibland är det kul att bara läsa bloggar, men det är mest tillfredsställande att skriva. Jag tror att det bara är att sätta igång så ger det sig!

Sonen: vad skiljer en blogg från kommentarerna till exempel på en svd-artikel ?
Jag: bloggandet är faktiskt mer ”demokratiskt” – alla kan göra sin röst hörd.

Sonen: man måste väl bygga upp ett förtroendekapital – jag vill inte läsa en massa ointressanta dagböcker!
Jag: Nej du måste hitta bloggare som du tycker är intressanta och som du följer ett tag. Så kan du ju själv få utlopp för om inte vad du gör varje dag så vad du tänker och tycker.

Sonen: Det är alltid roligt att läsa SVD-kommentarerna för det slutar med ”gräl” om helt andra saker än vad artikeln handlade om.
Jag: Då måste du ju gilla att blogga!

Sonen: Ja, men vad är skillnaden.
Jag: Du behöver ju inte låta SVD bestämma vad diskussionen ska handla om. Bestäm själv.

Sonen: Det känns som om bloggandet är väldigt ytligt, även om det finns en del bra. Hur hittar jag dem som är bra?
Jag: Gå in på portaler och leta. Men på ett sätt har du rätt. Jag kanske lever i en chimär och tror att jag syns där i blogghavet. Men nu laddar vi upp det här och pingar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *