Meny Stäng

The Urban Jungle – på gott och ont

I lördags tog vi oss an spelet The Urban Jungle. Vi var två lag, ett ungt och ett ”gammalt”. Det är ett bra spel på det sättet att det inte bara är frågor som passar oss fyrtiotalister bäst med retrofrågor på 50- och 60-talet. Här gäller det att känna till lite nutida musik, teveserier, modeskapare och inneställen. Men lite tillbakablickar är också med. Vissa frågor var hur lätta som helst, annat hade vi aldrig hört talas om, men vi lärde oss en hel del på köpet, till exempel vad Bono egentligen heter.

Det var inte bara vi gamlingar som tyckte att spelupplägget var lite komplicerat. Vi fattade aldrig vad vi skulle ha ”Mitt val”-korten till. Efter ett tag la vi undan dem och körde åndå. Det gick hur bra som helst. Jag fick glänsa i 30 sekunder när jag kunde den japanske modeskaparen Yamamoto. Man annars var mina kunskaper rätt så skrala.

Vilken lustig slump, att Anna Jonsson, som gjort spelet, ringde idag och undrade hur det går. Vi har ju spelet i vår nätbutik. Då kunde jag berätta om våra funderingar kring spelet och Anna berättade att det kommer nya frågor i höst, som man kan komplettera med. Och att beskrivningen görs ännu tydligare. Hon berättade också att hon har ett nytt resespel på gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *