Meny Stäng

Mode och flärd förr och nu

Det talas och bloggas mycket om mode. Intresset har nog alltid varit stort, men det har inte lyfts fram på samma sätt tidigare kanske. Jag gör en liten nostalgitripp till en utställning om flärd som jag gjort. Vad sägs om dessa vackra hattnålar?

Hattnålarna försvann ju med hattarna. För mig var det med hatten som med scarfen. Den satt aldrig på plats. En av mina två hattar var rosa med vida brätten. Jag gick på konditori i Göteborg. När jag var klar hade jag glömt hatten, så jag svängde jackan över hvuudet med följd att hatten likt en frisbee landade på grannbordets delikatesser.

Här ett exempel på ett annat flärdredskap som försvunnit. Mode och flärd fanns i begynnelsen. Tar sig olika uttryck i olika tider.

Jag laddar ner radioprogrammet Stil i min mp3-spelare varje vecka och lyssnar förtjust.

Bild/er © Eva Atle Bjarnestam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *