Meny Stäng

Få ett smakprov av Lars Norén

Inlägg om radioprogrammet Sommar i P1 - på bilden smörblommor

Nu när det talas så mycket om Lars Noréns dagbok på inte 1600 utan 1800 sidor, kan jag rekommendera ett litet smakprov i radion. Ladda ner hans sommarprogram från 19 juni 2005, då han läser ur sin dagbok med början från år 2000.

Det är faktiskt mycket likt en blogg. Funderingar kring golvsåpa, städning, panikattacker, shopping, teatertankar, höstluften osv. Om en begravning, om sovande expediter på ICA. Pjäsen Om detta är en människa. Om andras teaterpjäser och uppsättningar.

När jag hörde honom 2005 blev jag lite upprörd å P1:s vägnar. Han uttryckte det så här: ”Jag har så svårt för Sveriges radio Program 1. Jag är så trött på att höra samma röster, samma vita medelålders medelklassröster från morgon till kväll, arbetar på samma sätt, samma strukturer. Så jag lyssnar nästan aldrig på radion”. Nu några år senare är jag på väg att hålla med honom.

Bild: CErixsson, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons, se URL

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *