Meny Stäng

Har kulturen fått sin Alex Schulman nu – i Lars Norén?

Vilken tur att teven står på lite slött ibland. Då dyker det upp oväntade program som man missat i tevetablån. Igår såg jag Satelllite Queens. En holländsk dokumentär om arabvärldens mest populära talkshow. Den når 200 miljoner tittare på bästa sändningstid. Vi fick följa fyra kvinnor som varje vecka leder programmet. En av dem bar slöja. Man fick också se reaktionerna hos tittarna i olika länder. Där satt ”shejker” i Saudarabien och kommenterade, unga killar på Kairos gator osv. Ju mer kontroversiella de var desto mer förmådde de engagera. Kvinnorna närmade sig tabubelagda ämnen på ett smart sätt och kunde t o m diskutera onani och homosexualitet.

Programmet var ett lysande exempel på vad satellit-teve och Internet egentligen åstadkommer. Vilken revolution det har inneburit. De här fyra kvinnorna påverkar utvecklingen mycket mer som programledare i teve än som politiker i respektive land.

Samma sak med Internet och alla bloggare. Det kommer att visa sig vilken kulturrevolution det egentligen har varit. I positiv mening. När det väl kommer till kritan. Apropå bloggare så har väl kulturvärlden nu fått sin egen Alex Schulman i Lars Norén? Även om han skriver 1600 sidor på papper?

Bild från Pixabay

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *