Meny Stäng

Att sluta ”ånka” och ta rummet i besittning à la Alf Henrikson

I min föresats att ”ånka” lite mindre, har jag samlat alla papper m.m. på mitt ”kontor”. Det ligger i ett av uthusen, så jag får gå över gårdsplanen för att komma dit. Jag har burit åtskilliga kassar med papper fram och tillbaka mellan husen. Det finns alltid anledning att städa bland papperen.

Sagt och gjort. I högarna hittade jag ett kort med en vers av Alf Henrikson:

”Nu har jag städat mitt skrivbord
och lagt papper i lådor och fack
och satt utkast och infall i pärmar
så nu är här så propert, ack,
nu är här så rent och prydligt
och allt har så snyggt stuvats ner
att redan idag är det tydligt
att jag aldrig hittar det mer.”
Anacka 1980
Kortet är ett av flera vykort, som är utgivet av Alf Henrikson Sällskapet. Jag hittade dem på bokmässan för några år sedan.

Bild från Pixabay

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *