Meny Stäng

Vargvandring inpå knutarna

Ibland när jag har ärende ut på kvällen, lyssnar jag noga in mot Lermansboskogen efter vargarnas ylande. Ljudet ni hör, kommer just härifrån, från Uttersbergsreviret. Kolarbyn är ett framåt företag här i Skinnskatteberg med Marcus Eldh i spetsen. Det har uppmärksammats mycket nu i höst med priser som Årets turismentreprenör 2008 och Årets uppstickare 2008.

Till Kolarbyn med världens mest primitiva vandrarhem kommer stadsmänniskor från hela världen. Tänk så exotiskt att sova i en riktig kolarkoja vid öppen eld och laga sin mat ute, ströva i skogen, fiska, gå på älgsafari eller vargvandring eller ge sig ut på bäversafari med kanot.

När jag ringer ”vargtelefonen” hos länsstyrelsen för vårt revir får jag reda på var vargarna befann sig den 10 november kl 23.00; en dryg mil härifrån ungefär. Det finns en tjusning här i Bergslagen. Naturen känns lite vildare och häftigare än i den grönskande Mälardalen och Sörmland. Och egentligen räcker det med att bara ta ”lilla rundan” utefter Romboleden och känna lukten av ruttna löv och jord, för att man ska uppleva det och känna att det är skönt att bo på landet. Apropå Romboleden, så är den värd en mässa för sig; får återkomma till den.

Foto © Skogens Konung

2 kommentarer

 1. Marcus Eldh

  Hej Eva

  Jag var nästan hemma hos er förra veckan med en grupp på vargvandring. Vi såg att vargen tagit en bäver i bäcken alldeles vid er. Och uppe i skogen hade de tagit en älg också. Mycket färska spår. Vi såg nya lospår också.

  Vi ses!

  Marcus, Skogens Konung

 2. evaatlebjarnestam

  Vad spännande! Numera kollar vi spår extra noga. Vi inser ju att sannolikheten inte är så stor att vi ska få se några vargar, men kan man höra dem? Här är ju så tyst och ibland känns det som ljudet fortplantar sig över åkrarna och sjön.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *