Meny Stäng

Just kommit hem

Fallen i Trollhättan

Vad skönt att vara hemma efter en tur till Trollhättan. Allt var bra med mamma och pappa och jag hann med en tur till Prässebo och klistrade ett köksfönster och satte ett ljus på kyrkogården vid Ale Skövde kyrka. I bilen hem idag spelade jag Peter Le Marc. Förutom att det är bra musik så är det nostalgi när jag hör ”Kanaltorget”, ”Drottningtorget”, ”Engelska hörnan” och ”älven”.

När jag är i Trollhättan läser jag de senaste numren av tidningen Vi, en riktigt präktig tidskrift. I ett nummer var det ett fotoreportage om Trollhättan. Snygga bilder, men så tendensiöst. Vad säger en rostig gammal Ford på en övergiven bensinstation om Trollhättan?

Precis som ett radioreportage från Skinnskatteberg häromsistens. Om ungdomar som levt på socialen i många år och eländes elände. Sen hörde jag att reportageteamet hade varit här en hel dag och gjort massor av intervjuer, men man sände bara det som stämde med budskapet att Skinnskatteberg är en liten skitort där ungdomarna inte har någon framtid. De är präglade av ”bruksandan”. När fanns här ett bruk?

Det ligger ett tunt lager snö på marken i Tomasbo ikväll – i Skinnskatteberg.
Nu ska jag lyssna på Annika Lantz i podradion – tre program på raken.

Bild Trollhättan: User: (WT-shared) Trsqr at  wts wikivoyage, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons, se URL

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *