Meny Stäng

”Politikerprat” i stället för tuppfäktning

Bandade halva delen av partiledardebatten och såg den efteråt. Dagen efter recenserades den av tyckare och jag är fascinerad av att de som står nära de rödgröna anser att de ”vann” och vice versa. Allt var ju så förutsägbart. Det mesta är projektioner. Och som alltid säger projektioner mer om en själv än om motståndaren.

Jag efterlyser en faktanörd, som direkt kunde ge bakgrunder med skarpa siffror. En huvudnyhet på radion dan efter var ju också att statsministern svängde sig med felaktiga siffror när det gällde sysselsättningen. Och det är nog många som svänger sig när det behövs. Och när någon politiker talar om de ”utsatta”, skulle han eller hon direkt fråga vilka de egentligen är. Osv.

Det skulle vara skönt att höra politikerna tala till punkt nån gång, inte bara snabbt ställas mot väggen. Varför inte sända ”Politikerpratarna” i analogi med ”Sommarpratarna”? Sju politiker runt ett bord som får samtala med utgångspunkt i olika debatter. Det känns tröstlöst med alla kommande, ytliga utfrågningar med helt förutsägbara svar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *