Meny Stäng

Vilken vimsigt värdelös valvaka!

Det brukar vara spännande i sig att följa en valvaka. Att få följa resultat från olika delar av landet, höra analyser och se resultatet växa fram. I stället fick vi en olidligt vimsig valvaka med alla SVT:s namnkunniga journalister hos alla partier. De ställde samma frågor hela tiden. Partiernas valvakor är väl inte det minsta intressanta. Och det blir inte bättre av att man skickat ut Janne Josefsson och Anne Lundberg och många fler. Och att låta Luuk springa ut och in ur tevehuset och in i sminket gjorde det inte bättre.

Vid det stora runda bordet satt stackars intervjuoffer som blev avbrutna hela tiden av att ”nu ska vi in till Sverigedemokraternas valvaka” eller ”nu ska vi lyssna till Lars Ohly på vänsterpartiets valvaka”. Programledarna blev lite stressade och den manliga programledaren (jag har förträngt namnet) sa vid ett tillfälle till två intervjuoffer ”nu får ni lugna ner er” – riktigt pinsamt.

Det var ingen valvaka – det var ett tevejippo! Så långt från public service man kan komma. Efter ett tag kom jag på att TV4 finns och deras valvaka var något bättre.

Bild från Pixabay

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *