Meny Stäng

Adrenalinet steg i Tomasbo i morse – Telia – och Idol

Nu har vit tagit steget in i framtiden! Ingen fast telefoni längre. Mobilt bredband både i Tomasbo och Prässebo. Men när vi skulle säga upp ADSL och ringde Telia steg adrenalinet. Som alltid var det femton minuters väntetid. Uffe var på hugget och klagade och undrade vem han kunde vända sig till. Vem är Telias marknadsansvarige? Nej, ring 90 100 blev svaret.

Då blev jag påmind om när jag skulle överta mammas telefon i Prässebo. Vi skrev på blanketter och Telia insisterade på att skicka tillbaka dem till Prässebo där det inte finns någon brevlåda. Jag ville att de skulle skicka hem till mig i Tomasbo, men det gick inte. De föreslog att jag skulle åka till närmaste Teliabutik för att få blanketten. Den ligger i Uddevalla sa man. Ska jag åka 40 mil från Skinnskatteberg? undrade jag – för att få ett papper? Till slut fick jag det hem till Tomasbo. Några månader senare kom min granne i Prässebo och sa att han fått post från Telia till mig…..

Telia påminner mig om Posten. Men det räcker för idag. Nej förresten, adrenalinet steg lite när jag läste Harry Amster i Svenska Dagbladet. Om Idol. Att så prenentiöst och sensationslystet göra en höna av en fjäder. Jag undrar om han tittat på programmen från början. Poängen med Idol har varit att följa hur kritik givit upphov till utveckling. Naturligtvis passar Idolvinnarna in i musikbranschen, men alla artister är ju inte stöpta i samma form för det. En likriktad och schablonmässig kritik från Harry Amsters i Svenska Dagbladet. Om man ska kritisera Idol och jurymedlemmarna ska man ta programmet på allvar. Och inte ge tillbaks på samma sätt som man kritiserar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *