Meny Stäng

Smultronställen – Louisiana och Vandalorum

Så underbart med platser som verkligen ger mig nånting. I helgen besökte jag Louisiana i Danmark och såg Picassoutställningen.

Picasso i all ära, men det är Louisiana som plats och företeelse som är så givande. I lördags var det många tusen likasinnade på besök. Det var trångt, men trädgården var ögonbedövande. Magnoliaträden blommade och havet blänkte och Giacomettis och Moores skulpturer dök upp här och där….

En händelse som såg ut som en tanke var att jag besökte Vandalorum utanför Värnamo på hemvägen och såg vilken potential det finns där – både ute och inne. Först tänkte jag att en cykelutställning inte var så märkvärdig, men aj vad jag bedrog mig. Typiskt Sune Nordgren och typiskt Småland. Att få se dessa vardagsföremål med nya ögon. Man hyllar formgivningen, hantverket, skönheten och funktionen hos cykeln. Förresten satt Sven Lundh i restaurangen/kafét och såg nöjd ut. Cyklar som konst!

Och Galleri Astley!

Här hemmavid har jag mitt tredje smultronställe, Galleri Astley. Det är guld att kunna promenera och se Pappersarbeten av Takashi Naraha 1987 – 2010. Han har gjort några skulpturer som står permanent utanför galleriet. Hans sönderrivna pappersark i olika färger ruskar om mig, precis som jag alltid vill bli när jag tittar på utställningar.

Det var ju heller inte fel att kombinera besöken i Louisiana  och Vandalorum med vänner på vår sedvanliga Skåneresa. Nu har själen fått sitt. Nu ska nya hemsidan snart bli klar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *