Meny Stäng

Varav hjärtat är fullt…

Hans Rosling Ted talks

…talar bloggen! Jag fick lite inspiration att fortsätta blogga när jag fick respons på vad jag skrivit om IKEA och Uppdrag granskning. Så intressant med Petters C-uppsats i retorik! Jag ska se om programmen som Uppdrag granskning gjorde om IKEA.

Men just nu är hjärtat fullt av Hans Rosling, min absoluta favorit. Gå in på Youtube och njut av hans föreläsningar. Han tal i Kista nyligen kan ses på DN.se. Den borde visas i teve på bästa sändningstid.

Hans Rosling behövs för sitt raka sätt att avslöja våra fördomar om världen och vår egen roll i den. Vi har så gammaldags föreställningar och vi hjälps åt att odla våra förutfattade meningar. Då behövs Hans Roslings tal. Jag rekommenderar en liten dos per dag. Såg förresten att ett inslag med honom från BBC visats 4,5 miljoner gånger på Youtube. Ett sammandrag av hans budskap på fyra minuter.

Bild från Ted talks

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *