Meny Stäng

Fredrik Lindström äger

Till skillnad från bloggaren Kulturkonsument 2012 tycker jag om långsamheten och själva atmosfären i Fredrik Lindströms Svenska dialektmysterier. Eller långsamhet förresten. För mig går programmen ovanligt snabbt och jag vill bara ha mer.

När jag sett programmen slås jag av hur lite av Sverige vi egentligen får se i teve. I nästan alla program är det en rundgång av samma kändisar, mest från Stockholm, som uttalar sig, intervjuas, underhåller eller tävlar. Jag håller med Maria Brander i Expressen: ”i ’Dialektmysterier’ är alla dialekter lika värda. Och framför allt: Alla människor är lika värda. Fredrik Lindströms program är ett av få där människan inte ska förbättras. Bantas ned, stajlas om eller fostras. i stället får hon vara precis som hon är —” Det fordras djupa kunskaper för att göra ett program som detta och det är så lyckosamt att den som har dessa kunskaper också är skicklig på att leda programmet och med humor göra det till stor underhållning.

Bild: Morgan Norman, CC BY 3.0, via Wikimedia Commons, Se URL

2 kommentarer

  1. Anonym

    Hej!
    Kul att du läst min blogg! Till mitt försvar vill jag säga att jag faktiskt gav programmet 6 av 10, så det är ju inte jättedåligt även om jag hade hoppats på mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *