Meny Stäng

Fredrik Lindstöm igen – en riktig avhyvling

Fick av en händelse upp Forskning & Framsteg och Cecilia Christner Riads avhyvling av Fredrik Lindströms nya program Svenska dialektmysterier. Jag tar med hela inlägget. Det är ett bra exempel på tyckande utan någon som helst argumentation. Allt som man inte tycker om är ovetenskapligt:

”Efter den andra delen av teve-serien Svenska dialektmysterier seglar programledaren Fredrik Lindström upp som en kandidat till utmärkelsens årets förvillare som utdelas av Föreningen Vetenskap och Folkbildning. Tråkig språkvetenskap i rolig förklädnad kvittrade en recensent efter det första avsnittet. Men till skillnad från lyckade Värsta språket är det inte någon språkvetenskap att tala om utan Fredrik Lindströms hemmasnickrade teorier. Det närmaste man kan komma i jämförelse är väl Västgötaskolans Dag Stålsjö. Det är möjligt att Fredrik Lindström inte tycker att han gör anspråk på att vara vetenskaplig. Men det är uppenbart så han uppfattas. Att programmen dessutom har en pseudojournalistisk karaktär gör inte saken bättre. Lindström vill underhålla. Det är inget fel i sig. Men det är fel när han gör det på bekostnad av de människor han söker upp för att undersöka sina teorier.”

Som alltid är ju kommentarerna roliga att läsa
Själv tycker jag precis tvärtom i allt så att säga och menar dessutom att många som utsetts till Årets Förvillare borde få en viss upprättelse, inte minst Dag Stålsjö. Snart är det dags att nominera Föreningen Vetenskap och Folkbildning själv till Årets förvillare.

Bild: Morgan Norman, CC BY 3.0, via Wikimedia Commons, Se URL

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *