Meny Stäng

Tack P3 Dokumentär för programmet om Fadime

P3 Dokumentär färskar upp minnet om olika dramatiska händelser, kriser och skandaler genom årens lopp. Nu senast om Fadime Sahindal som blev dödad i januari 2002.

Så skrev jag i april 2008. Nu skriver jag

Tack SVT för Arvet efter Fadime av Nisti Stêrk.

Få händelser har upprört mig så mycket som mordet på Fadime Sahindal. Jag hade följt hennes kamp och lyssnat på intervjuer och fick en chock när det hände. Tänkte att nu måste man göra nånting radikalt. Men det gått 20 år! En del har hänt säger Nisti Stêrk som gjort dokumentären som finns på SVT Play. Det var smärtsamt att se den och jag skulle önska att hedersförtryck blir lika mycket analyserat och diskuterat som skjutningarna.

Har hört att en teveserie är på gång på Viaplay om Fadime, men Nisti Stêrk och familjen har tagit avstånd från den, så det lovar inte gott.

Du kan nu lyssna på dokumentären i P3 från 2019.

Riksorganisationen Glöm Aldrig Pela och Fadime (GAPF)

en politiskt och religiöst obunden förening som arbetar mot hedersrelaterat våld och förtryck. Man arrangerar Fadimedagar varje år i samband med Fadimes årsdag den 21 januari.
Söndagen den 23 januari 2022 kl. 18.00 direktsänder man Fadimegalan via Facebook och YouTube.

Bild: Skepp, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons, URL: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Fadime_Sahindal%27s_tombstone.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *