Meny Stäng

Fler glädjeämnen – musik mm

musikpärmar och Spotify

Två saker har påverkat mitt liv till stor glädje – Skype och Spotify. Vid flytten från Tomasbo 2013 for jag till tippen i Skinnskatteberg och hivade bort alla mina 250 kassettband med musik. Jag kan fortfarande höra ljudet och uppleva den ångerfyllda känslan. Men jag visste ju att Spotify fanns. Jag gick metodiskt igenom mina pärmar och upptäckte att mycket fanns. Nu kunde jag alltså ersätta mina kassettband med listor på Spotify – underbart! Det där jag skrev om att föra över musiken från banden till datorn blev inte så mycket av.

Och som grädde på moset kan jag nu sätta mig framför min smarta teve och lyssna på Spotify med riktigt bra ljud!

Bild: Spotify, Public domain, via Wikimedia Commons samt Eva Atle Bjarnestam

Februari 2008:

Att vakna varje morgon och se ut över den här vyn i sovrumsfönstret, speciellt när solen skiner, lyfter mig lite. Idag öppnade jag fönstret och trodde att våren var här, men aj vad kallt det var.

Ett annat glädje ämne är musiken. På 1980-talet bandade jag mängder med musik. Jag har lådor med 250 band blandad musik. Som den galna bibliotekarie jag är ”katalogiserade” jag allt och skrev prydligt ner allt innehåll. Tänk om jag hade haft en dator då. Nu när tekniken kommit i fatt har jag fixat ett program så att jag kan föra över innehållet från banden till datorn. Ljudkvaliteten blir väl inte så bra kanske men en del vill jag spara. Sedan ska jag kolla vad jag kan hämta på nätet. Så här tjugo år efteråt ska jag göra ett liknande musikprojekt fast med datorns hjälp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *