Meny Stäng

Sommarpratarnas tio i topp-lista

Inlägg om radioprogrammet Sommar i P1 - på bilden smörblommor

Skrivet första gången 20080715, reviderat 20220709.

Sommarpratare då och nu

Jag kommer ens inte ihåg alla på sommarpratarnas tio i topp-lista från 2008 och jag känner inte alls samma behov längre att recensera sommarpratarna. Det gör alla andra däremot så väl. 2008 kunde man inte läsa mycket om sommarpratarna, men nu blir de närgånget granskade i sociala medier och Aftonbladet delar ut plus för skrytkvot, skvallervärde, känslostyrka, humornivå och åh fan-faktor. Bilder på sommarpratarna syns också överallt och radion gör reklam för dem i teve.

Eftersom jag lyssnar när jag lagt mig på kvällen gäller fortfarande att de som är riktigt bra håller mig vaken. Ännu så länge har jag somnat och lyssnat färdigt frampå morgonen. Kanske skulle jag lägga till en kategori mellan riktigt bra och bra. Det är de nämligen som framför sitt sommarprat på ett ledigt sätt. De flesta läser sitt manus rakt upp och ner som en uppsats på skolsvenska.

Jag skulle också kunna dela in gruppen bra i dels de som berör känslomässigt och dels de som ger mig nya kunskaper och insikter. Återkommer med en lista för 2022!

Sommarpratarnas tio i topp-lista – skrivet 15 juli 2008

Hittills delar jag in sommarpratarna i tre kategorier:

1) riktigt bra – höll mig vaken hela tiden
2) bra
3) förutsägbara

Första gruppen, riktigt bra: Lena Andersson, Amelia Adamo, Elisabeth Massi Fritz, Peter LeMarc, Isabella Lövin, Olle Carlsson, Björn Ulveus.

Andra gruppen, bra: Fredrik Lindström, Max Tegmark, Fredrik Härén, Maj-Brith Bergström-Walan, Antonia Ax:son Johnson, Jonas Wahlström.

Tredje gruppen, förutsägbara: Lennart Johansson, Björn Ranelid, Lars Winnerbäck, Margot Wallström, Peter Poker Wallenberg, Jana Söderberg, Fredrik Skavland.

Bild: CErixsson, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons, se URL

2 kommentarer

 1. Anonym

  Hej Eva.
  Jag brukar lyssna på sommarpratarna, på kvällarna.
  Leif Silbersky fick mig att göra ett lappkast vad gäller värdering av hans person. Han är ju rent mänsklig privat. Det hade jag aldrig kunnat tro.
  Fredrik Härén är en annan som man gärna kan lyssna på. Gå in på YouTube.com och skriv hans namn. Det är trevlig och lärorik underhållning. Jag tror att han ska sommrprata också. När vet jag inte, än.
  Hälsning
  Jan S

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *