Meny Stäng

Lyssna på klassisk musik och ta poäng!

En del besökare undrar vad vi gör här ute på landet långt ute i skogen nu när höstmörkret lägger sig. Jo svarar jag då tar vi till exempel 3 poäng i klassisk musik.

Under fyra onsdagskvällar tar jag mig i mörkret tre kilometer norrut till min granne Galleri Astley i Uttersberg och lyssnar på klassisk pianomusik. Mälardalens högskola ordnar seminarier med Staffan Sandström, som slutför sina amerikanska doktorandstudier i Västerås.

Tanken med kursen är att berika lyssnarupplevelsen. Precis vad jag behövde. Att få höra om verket och kompositören i sitt sammanhang, historiskt, kulturellt, personligt. Att få en pedagogisk analys av stycket och få lära mig vad en sonat består av och som avslutning få sitta och lyssna … wow. Det var en upplevelse – kultur när det är som bäst.

Efteråt har jag skyndat mig hem och kollat vilka som gått vidare i Idol 2005. Det ena förtar inte det andra.

BIld noter från Pixabay

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *