Meny Stäng

Det här är landet

Jag brukar bli smått irriterad när folk gör så stor skillnad på storstad och glesbygd. Vi på landet har samma tv-kanaler och med bil kan jag ta mig till Stockholm och gå på både krogrundor och museirundor.

Men igår slog det mig att det är skillnad ändå. Efter en tidningsfri helg fick jag hem fyra Svenska Dagbladet. Det brukar vara tre, men nu kom även fredagstidningen för sent. Att läsa fyra SvD på en gång är intressant. Dels är det ohyggligt mycket papper. Tur att vi har vedpanna och kan elda upp dom. Det var också intressant att se vad som var läsvärt några dagar i efterhand. Nästan alla nyheter hade vevats i radio och på TV och kommenterats i Godmorgon världen mm. Till slut orkade jag inte läsa längre – utan rev ut enstaka artiklar som jag läser senare…
En skillnad var också att jag fick hem dem med lantbrevbäraren, den bästa service som återstår av Posten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *