Meny Stäng

Aftonbladet – inte roligt, bara lågt

För ett par veckor sedan läste jag en artikel i Aftonbladet som illustrerades med Fredrik Reinfelt som kärring. Man hade satt på honom en brun tanthatt och försett honom med handväska och paraply. Idag får Mats Odell en tomtemössa och Jan Björklund spökas ut som kejsaren utan kläder med kungakronan på sned läsandes en sagobok.

Satir kan vara vass och rolig, men de här bilderna är bara övertydliga och påfrestande. Var det inte Aftonbladet som hade EWK en gång i tiden? Satir med budskap. Det här är bara utfyllnad när argumenten tryter och tunnan skramlar tom. Eller så ger de inte artikelförfattarna en chans för man mísstänker att det skrivna är i samma stil.

2 kommentarer

  1. Anonym

    Pa tal om lag journalistik: Pa aktuellt haromdagen var det en massa negativa kommentarer om moderaterna. Det var korta inklippta intervjuer utan man fick veta vem det var som bara sa ”Det gar ju inte sa bra for moderaterna”. Det far mig att undra om det finns en dold agenda. Med tanke pa alla socialdemokrater i styrelsen.

    Om svt skulle bjuda pa riktig public service skulle man beratta vad som beslutats och komma med analyser med fordelar och nackdelar, inte bara allmanna negativa propagandaklipp.

    Aftonbladet har man ju inte lika stora forvantningar pa, den ar ju mest en skvallertidning.

  2. Anonym

    Ja jag tycker också att nyhetsprogrammen är rätt vinklade. Men jag tror inte att man har en speciell agenda. Jag tror helt enkelt att man är allmänt motvalls, tyckte mig märka det även mot förra regeringen. Däremot när det gäller privatiseringsfrågor, tycker jag att journalisterna är väldigt okunniga. För att inte tala om synen på vinst. Där följer man helt vänsterlinjen att vinstdrivande företag är det fulaste som finns. Det är egentligen ofattbart. Men på andra kanten har man ju begreppet skatt. Det finns mycket att diskutera. Hälsningar Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *