Meny Stäng

Allt om svensk design

Den 28:e maj bjöd föreningen Svenk Form in till träff om den nya webbsiten designarkiv.se.

Den första känslan när jag kom till deras lokaler på Skeppsholmen var att designvärlden är ett litet kotteri av personer, som känner och känner till varandra. Efter en glass och lite att dricka i solsken och ensamhet träffade jag en likasinnad och vi fick en riktigt trevlig eftermiddag. Det var Gunnela Ivanov (till vänster), som skrivit en doktorsavhandling om Gregor Paulsson och Vackrare vardagsvara. Vi bytte också några ord med Louise Lindström, designer och konsult.

 

Webbsiten är till för forskning och journalistik och den som är intresserad kan registrera sig på www.designarkiv.se. Du hittar foton, skisser, texter och film ur svensk designhistoria från 1845 till idag. Bland godbitarna finns alla artiklar ur tidskriften Form från 1945 till 2008. Siten har tagits fram i samarbete med Centrum för Näringslivshistoria och projektet har finansierats av Torsten och Ragnar Söderbergs stiftlese och Accessmedel.

Det var två programpunkter samma dag. Nästa var en debatt om kopiering med designcheferna från IKEA och H&M. Men mer om det en annan dag. Nu ska jag cykla ner till sjön och bada.

Bild/er © Eva Atle Bjarnestam

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *