Meny Stäng

Grattis Astrid till seger på 400 m

I helgen upplevde vi Sista Chansen-tävlingar i Huddinge i två dagar. Det var grupperat från P7 och F7 till P14 och F14, dvs friidrottstävlingar för Pojkar och Flickor 7 till 14 år. Så många tävlingar, så många barn och så många funktionärer! Och mycket väntan förstås! Vilken logistik.

Astrid, som tävlar för Bromma IF, kom åtta i längdhopp och åtta på 60 meter. ”Men i morgon har jag chans att vinna” sa hon oförväget och man visste inte om man skulle dämpa eller uppmuntra optimismen. När det var en och en halv timme kvar till 400 meter för F9 på söndan, pustade vi och tog en kaffe till och tittade på höjdhopp F13 eller F14. Det gick fort och rätt som det var startade loppet. Astrid stod bra till i andra heatet; näst längst in av åtta flickor. Så gick startskottet. Strax efter start tog Astrid ledningen och behöll den i två varv och ända in i mål. Det var långa sekunder för oss som stod vid kanten och hejade och skrek. All trötthet var som bortblåst.

Efter det var det bara att följa tre heat till och kolla mellantider och sluttider. Astrids tid höll! Och efter en stund stod hon på prispallen – högst upp. Oj oj oj så stolta och glada vi var. Det var en riktig upplevelse att se dig Astrid! Vi frågade hur du bar dig åt. Jag ökade så mycket jag kunde. Och sen ökade jag lite till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *