Meny Stäng

Kultur och sex

Det har varit mycket sex i kulturprogrammen senaste tiden. Babel i teve hade erotisk litteratur som tema och i Bokcirkeln på radion dissekerade Jan Guillou, Carin Mannheimer och Åsa Linderborg sexskildringarna i Blonde av Joyce Carol Oates. Radioprogrammet var det intressantaste för Babel hade som vanligt inte riktigt tänkt igenom sitt tema. Det var till och med så att författarinnan Elsie Johansson frågade varför hon hade blivit inbjuden över huvud taget. Och Susanne Brøgger var underbar när hon visst tyckte om Henry Millers Kräftans vändkrets, men sexskildringarna hoppade hon över: de var ointressanta.

När Studio ett i P1 berättade om Caroline Engwalls bok 14 år till salu och den respons hon fått från flickor som använder sex för att skada sig själva, blev kontrasten stor mot Babels ytliga, ogenomtänkta tema, som blev sex som underhållning. Ja det temat kanske passar in på Mia Skäringers show på Södra teatern Dyngkåt och hur helig som helst. Jag har inte sett den, men det blev en lång, bra intervju i Studio ett som slog både Babel och Bokcirkeln.

Men idag ser jag ändå längtansfullt fram emot tredje delen av Bokcirkeln, den om Marilyn Monroe. Jag läste ut avsnittet nu på morgonen och jag är lycklig över att ha hittat en läsupplevelse. Det händer inte så ofta.

PS Om Annika Lantz. Så intressant att du också uppfattade Filippa Reinfeldts blinkning mot reportern i Rapport. Det var nytt för mig att det skulle kunna vara en ”chefsblinkning”. Jag uppfattade den mer som en liten flirt; men den gav överläge. DS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *