Meny Stäng

Nostalgi och teknik i skön förening

Vi flyttstädar just nu och gräver långt ner i kartonger med sparade papper och saker, som jag glömt att jag någonsin haft. Plötsligt får jag upp ett ”souvenirprogram 3:-” från USA JAZZ FESTIVAL i Mässhallen i Göteborg den 5 oktober 1964 kl 19.00.

 

Jag har ett svagt minne av att vi såg jazzens storheter och programmet får mig att minnas lite mer. Vad sägs om följande program – samma kväll?

Papa Celestin’s original Tuxedo Jazz Band
Miles Davis Quintet
Sister Rosetta Tharpe
Mainstream Group
Geroge Russell sextet
Chicago Style Group
Dave Brubeck Quartet
Roland Kurk Quartet
och avslutningsvis
In Memoriam Charlie Parker

Och med teknikens under kan jag nu gå in på t.ex. Youtube och hitta inspelningar från den här tiden. Där spelar Miles Davis trumpet med samma uppsättning som jag såg, nämligen med Wayne Shorter tenorsax, Herbie Hancock, piano, Ron Carter bas och Tony Williams trummor.

Papa Celestin’s Original Tuxedo Jazz Band spelade in detta i Tyskland samma år, 1964. Jag kommer ihåg den kvinnliga pianisten, Jeanette Kimball!

Bild/er © Eva Atle Bjarnestam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *