Meny Stäng

Sherman Adams och jag i Bålsta

Boken Mitt Amerika av Sherman Adams

Så många minnen dyker upp när jag röjer inför flytten! Alla privata foton har jag lagt i en stor låda. I höst ska jag ägna kvällarna åt att sortera, skanna och göra bildspel.

I en annan låda dök det upp bilder från olika jobb på 1960-/70-talet. Och några foton från Bålsta. Det här fotografiet fick jag av den amerikanske desertören och författaren Sherman Adams.

Sherman och jag satt en hel dag i vårt trånga personalrum och valde och sorterade bilder för en fotoutställning. Under tiden berättade han om sitt liv. Hans bok Mitt Amerika hade just kommit ut. Han berättade hur han flytt från det ena sjukhuset till det andra för att han inte kunde betala. Han pratade hela tiden och jag minns att han hann äta två stora grillade kycklingar. Jag var lite orolig att fotona skulle bli förstörda. Han gjorde stort intryck på mig och jag tror att utställningen blev riktigt bra.

Kulturchefsjobbet i Bålsta var nog det roligast jobb jag haft! Så många artister vi bjöd på kaffe i vårt fönsterlösa, trånga personalrum. Ingemar kopierade gästboken som ett kärt minne. En konstrast till Sherman Adams var Helmer Bryds orkester som bänkade sig runt bordet i sina trenchcoatar och hattar…
Det är lätt att bli nostalgisk!

 

Bild/er © Eva Atle Bjarnestam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *