Meny Stäng

Pasjka till Påsk ett måste

Jag tror jag läst nånstans att det ges ut en kokbok om da’n (?) Även om jag inte köper så många kokböcker, så har det blivit några under åren. Ibland är det riktigt givande och surfa runt bland dem och hitta nygamla recept. Så här ser det ut i mitt kök (hyllan bågnar ju faktiskt):

Varje påsk gör jag pasjka. När jag började göra den på sjuttiotalet, var keso och färskostar lite nytt. Nu är den självklar på påskbordet. Vi äter den till maten efter maten eller mellan maten. Jag ska strax göra den. Blanda keso och kesella och äggulor och sukat mm och låta den stå i silduk över natten.

Receptet på pasjkan hittade jag i Allt om mat i början på sjuttiotalet och man kan se det här och var och det finns säkert på nätet (jag ska faktiskt kolla). Men varje påsk slår jag i en liten röd kokbok och får fram recept på pasjka. Och det är KFs jubileumskokbok från KFs provkök 1993. Det är förresten inte bara pasjka jag hittar där. På hundra sidor har man lyckats samla rätter och tips som slår alla andra kokböcker. Kort och koncist, snyggt och läckert, till vardags och fest.
God och Glad Påsk!

Bild/er © Eva Atle Bjarnestam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *