Meny Stäng

Shopping och unga tjejer = konsumism och gamla gubbar?

Inlägg om konsumtion och shopping - på bild flickor på rad

Så löd rubriken i april 2007. Idag skulle jag kunna skriva så här

Shopping och unga tjejer = konsumism och gamla gubbar? Och unga gubbar!

Jag skriver under på det jag skrev då. Idag bekymrar mig också unga tjejers – inte bara unga – plastikkirurgi. Alla dessa förstorade läppar och stela ansiktsuttryck och välansade ögonbryn till exempel, som gör att all personlighet blir utplånad. Och alla dessa blanka ansikten! Hjälper verkligen svindyra skönhetsmedel? Hur ser idealet egentligen ut? Vill alla se ut som en docka? Blir det inte i stället en nickedocka? Återkommer till skönhetsmedlen när jag prövat några.

Skrivet 18 april 2007:

Shopping och unga tjejer = konsumism och gamla gubbar?

Jag skrev för ett tag sen om shopping som ett nytt ord. Och man diskuterar lite här och där om konsumismen och att vi shoppar så mycket och att det är ett hot mot miljön. I väldigt många sammanhang, i radio och teve, intervjuar man därför unga tjejer om vad de handlar för kläder och smink osv och vad de skulle kunna avstå från. I teveprogrammet Kobra visade man till exempel ett inslag om japanska tonårstjejer som styr konsumtionen.

Är det verkligen unga tjejer som tjänar mest och som har mest pengar att spendera? Vad är det man diskuterar för det första? För det andra, är shopping onödigt och utövas av unga tjejer? För det tredje, är viss konsumtion finare och mindre skadlig? Effekten blir att vi silar läppstift och sväljer stadsjeepar? Vad är vad? Och vad är farligast mot miljön? Härom veckan visade sig maten vara en stor bov. Vilka är det som shoppar loss på ICA och Coop och i delikatessaffärerna? Belinda Olsson slog huvudet på spiken i sin krönika idag – Män är fridlysta – vi får skulden.

Bild från Pixabay

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *