Meny Stäng

Morgan Alling, Barack Obama och läsning

Morgan Alling och Lennart Lindén var bra häromkvällen när de i Fortbildarnas regi pratade om och iscensatte ”Besvärliga människor”. De var roliga och seriösa på samma gång och det var inte utan att jag kände igen mig på sina ställen. Jag tog med mig ett användbart uttryck ”byt program” när man fastnat i ett negativt tänkande. Det är så nästan genant enkelt med sådana uttryck, men när jag onkar och skjuter på saker säger jag på skarpen till mig själv ”just do it”. Och det fungerar!

Nu meddelas i radion att Barack Obama fått Nobels fredspris. Och det väcker oro inom mig. Kan det vara en björntjänst att han får det så här tidigt? Intressant att man kan uppfatta det negativt att någon man sympatiserar med får Nobels fredspris.

Ska jag beställa några böcker av Herta Müller också kanske? Jag måste pröva i alla fall. När Doris Lessing fick priset beställde jag flera stycken och började entusiastiskt läsa, men kom av mig. Det har hänt så många gånger under senare år. Jag har prövat Lena Andersson, Joyce Carol Oates och många fler. Men samma sak händer. Jag slutar efter ett tag; är inte fången; börjar om och börjar om; kommer inte in i boken. Jag ska läsa lite lättare böcker, tänker jag då och lånar deckare, men icke! Marie Jungstedt två kapitel, Håkan Nesser likadant. Det är som med teveserier; när jag inte bryr mig om vem som mördat vem och varför; om handlingen inte fångar mig; om språket är stolpigt och mångordigt och mest utfyllnad, då slutar jag läsa eller titta.

Fick min medlemsbok från Frödingsällskapet och läste några av Frödings dikter. Wow. Jag ska nog ägna mig mer åt poesi och kolla lite vad som kommit ut på senare år. Och så finns det ju bra fackböcker också.

Bild från Pixabay

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *