Meny Stäng

Vem kränker Camilla Henemark mest – Skavlan eller Ohlson Wallin?

Kristin Lundell tycker i Svenska Dagbladet att Skavlans intervju med Camilla Henemark var skäl nog att lägga ner programmet. Kristin tycker att Camilla skulle ha rest sig och gått när Skavlan var intresserad av att höra mer om henne och kungen.

Jag blir helt förbluffad. Visst blev jag förvånad – mest över att Camilla Henemark var gäst i programmet över huvud taget, men hon parerade riktigt bra. När jag lyssnade på Radio1 och Robert Aschbergs intervju med henne blev jag riktigt imponerad. Jag ska läsa hennes bok men absolut inte för hennes kontakter med kungen. Robert Aschberg tog upp Skavlanprogrammet och Camilla ångrade sig lite att hon inte sagt ifrån mera. Att hon är van att bli kränkt. Men det var intressant att lära känna människan Camilla Henemark genom till exempel analysen av bilden på bokomslaget. Typiskt att hitta den här intervjun hos Robert Aschberg!

Då upplever jag att Elisabeth Ohlsons Wallins fotocollage med Camilla Henemark liggande naken som en pizzatallrik är oerhört kränkande och är förvånad att Camilla själv har godkänt collaget. Jag kan inte se någon som helst satir eller konst i det collaget. Bara oförskämdhet och tafflighet. I jämförelse var Skavlans frågor väldigt oskyldiga, men jag har inte hört någon journalist på Svenska Dagbladet reagera mot Elisabeth Ohlson Wallins tilltag. Däremot tolkade Madeleine Leijonhufvud mycket av vad jag och många andra tycker och känner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *